Nieuws module

Max houdt zijn spreekbeurt tussen de uien

Max houdt zijn spreekbeurt tussen de uien

Dinsdag 20 maart mocht Max uit groep 8a zijn spreebeurt houden. Al heel lang wist hij waar hij het over wilde doen: het bedrijf Holland Onion, waar zijn moeder werkt. En al heel lang had hij een excursie voor zijn klas geregeld: de hele klas zou op school opgehaald worden, een rondleiding krijgen en weer naar school teruggebracht worden. 

Het bedrijf Holland Onion heeft zich gespecialiseerd in het sorteren en verpakken van biologische uien. De leerlingen hebben het hele proces van sorteren en verpakken met eigen ogen gezien. De machines draaiden en dit maakte indruk. Heftrucks reden rond en dat was vet. Iedere leerling weet nu hoe uien lezen werkt: het uitzoeken c.q. sorteren van de uien. Ze mochten zelfs even meehelpen. En de zak uien met origineel label die elke leerling meekreeg, was een leuke verrassing: Daar zal mijn moeder blij mee zijn! 

Holland Onion verkoopt biologische uien van goede kwaliteit met een biologisch en een EKO-keurmerk. Al ruim 40 jaar bestaat dit Emmeloordse bedrijf. Voor de groep 8a leerlingen was het de eerste kennismaking. Maar wel een kennismaking die ze niet snel zullen vergeten. Daarvoor was het veel te indrukwekkend! 

Terug naar het nieuwsoverzicht